/ iStock/Getty Images
Тя е била извършена съвместно от прокуратурата и полицията навръх Деня на независимостта
Задържани са извършителите на 4 престъпления в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на територията на Котел и село Градец. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена на 22 септември под надзора на Окръжна прокуратура -Сливен. Извършени са проверки на 151 лица, 97 превозни средства, търговски обекти и части домове.

Осъществен е контрол и наблюдение на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Проведена е среща с кмета на село Градец, свързана с проблеми със сигурността в селото.

Установени са адресите на 11 криминално проявени лица. Разкрити са 4 кражби на лични вещи и имущество, като извършителите са задържани.

При проверка в частен имот в село Градец е намерен моторен трион „Щил“, предмет на кражба по досъдебно производство на РУ-Омуртаг.

40-годишна жена от същото село е установена и задържана за кражба на музикална уредба.

44-годишен мъж е задържан за кражба на бали с фураж. Малолетно 13-годишно момиче е установено като извършител на кражба на таблет „Алкател“, заявена в участък „Градец“.

Образувана е проверка срещу три малолетни момчета на възраст 8, 10 и 9 години за извършени хулигански прояви- обърнати контейнери за смет в центъра на село Градец.

В хода на операцията са установени 28 административни нарушения, като на нарушителите е наложена глоба по фиш.