НФСБ иска повторно ръчно преброяване на бюлетините за общински съветници
НФСБ иска повторно ръчно преброяване на бюлетините за общински съветници / Dariknews, Архив

НФСБ-Сливен настоява избора за общински съветници в общината да бъде обявен за недействителен. Това става ясно от иск, изпратен до Общинската избирателна комисия и председателя на Административен съд от водача на общинската листа в Сливен, Доброслав Иванов.

Те смятат, че част от секционните избирателни комисии са признали много от недействителните бюлетини за действителни.

„ В избирателните секции при преброяването на бюлетините са прилагани нееднакви критерии за преценка на действителността им, в резултат на което с решението си ОИК е обявил неточни резултати, тъй като същите са изчислени на база неточни и неправилни протоколи от секционните избирателни комисии, които пък от своя страна се основават на неточно и неправилно преброяване на бюлетините", пише в документа.

„Считам, че обявените окончателни резултати за избор на общински съветници в община Сливен, както и направеното разпределение на мандатите партии и коалиции не съответстват на действителното фактическо положение. Изнесените резултати са неточни, неверни и грешно изчислени, а проведеният избор - опорочен", категоричен е Доброслав Иванов.

От НФСБ имат готовност да предоставят на съда показания на членове на секционни комисии. Те настояват за повторно ръчно преброяване на бюлетините, както и да извърши подробен преглед на протоколите на СИК.