Не бива да се намесва името на Симеон в италианския скандал
Не бива да се намесва името на Симеон в италианския скандал / netinfo

“Мисля, че няма никакво основание да се намесва името на Симеон Сакскобурготски в случващото се в Италия. Италианският скандал е вътрешнополитически и според думите на бившия италиански министър на външните работи Джанфранко Фини, истинската мишена е самият той”. Това заяви в интервю за Дарик Петър Начев – областен координатор на НДСВ в Сливен. Според него трябва да се оставят съответните служби да си свършат работата.

“Обстоятелството, че определени лица, обект на това разследване, са споменавали в свои разговори името на Симеон Сакскобурготски, не може да води до свободни интерпретации и негативни изводи”, допълни Начев. Той подчерта, че бившият премиер безспорен международен авторитет и неизменно се асоциира с успеха на България и нейния напредък към Европейската общност.

“За толкова години той винаги се е старал да опази името си и в действията си като премиер и лидер на политическа партия, се е старал да не допуска да се хвърлят петна по името на България, каза още областният координатор на НДСВ-Сливен. Той заяви, че едва ли този скандал ще се отрази и то негативно на НДСВ, а напротив може дори да сплоти състава на жълтата партия.