Назначават 55 спасители в Стралджа
Назначават 55 спасители в Стралджа / Община Сливен

Нови 55 безработни от община Стралджа подписват договорите си с общината, след като проведоха 4-месечно обучение за спасители бедствия, аварии и катастрофи.  Месечното възнаграждение, което се осигурява от Министерството на труда и социалната политика е 290 лв. В продължение на една година тези хора  ще се занимават с дейности за предотвратяване на евентуални бедствия и аварии. Очаква се те да почистват канали и шахти, да следят нивото на язовирите и реките в общината, тяхна грижа ще бъде огледа на всички рискови места в селищата, предупреждения за евентуални опасности или бедствия, участие в изпълнение на дейности по аварии и катастрофи.

Преди да започнат работа  в града и останалите села на общината, всички спасители са преминали през инструктаж по охрана на труда. Работният ден е 8-часов, като се изисква спазване на трудовата дисциплина, недопускане на безпричинни отсъствия.

След изтичане срока на проекта работниците ще могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават обезщетения.

През месец юли в община Стралджа започнаха работа други 80 безработни, 65 от тях са работници по озеленяване и цветарство и 15 -  помощници в строителството.