НАТО-вци обучават фирми в Сливен
НАТО-вци обучават фирми в Сливен / netinfo

Съвместни оперативни сили "Изток" за България в Тренировъчен полигон "Ново село" организират  безплатно обучение за български фирми в Сливен. Форумът ще се проведе днес от 10 до 15 часа във Военния клуб, съобщиха от пресцентъра на посолството на САЩ.

На този симпозиум могат да присъстват собственици на фирми и лица, които се интересуват от темата „Как да работим съвместно с Американското правителство".

Целта е да бъдат обучени потенциални дружества-изпълнители относно процедурите по възлагане на договори и как да предлагат добри оферти.

Това включва и съставянето на списък с дружествата, извършващи доставки на стоки и услуги, включително и строителство за  бъдещата военна програма в Тренировъчен полигон „Ново село".

Обучението включва договаряне и изпълняване на бъдещи договори за доставка на стоки и услуги, както и участие в Проектите за хуманитарна и гражданска помощ.

Организаторите смятат, че симпозиумът ще помогне на Съвместни оперативни сили "Изток" да придобият представа за местната бизнес среда в България.