Нарколаборатория откриват полицаи в дома на жена, заплашила със самоубийство
Нарколаборатория откриват полицаи в дома на жена, заплашила със самоубийство / ОДМВР - Ямбол

Домашна нарколаборатория са открили полицаи от РУ „Полиция” - Тунджа, докато се опитвали да предотвратят опит за самоубийство на млада жена в село Тенево. Сигналът за опита за самоубийство на 22-годишната жена е получен на 10 май. От полицията уточняват, че младата жена била в превързбудено състояние от предишния ден, била се заключила в стаята си и заплашвала да се самоубие. Имала в себе си нож и други остри предмети, с които заканвала да се нарани.

Пристигналите на място полицаи, след дълги опити да осъществят контакт и да проведат разговор с нея, влезли в стаята й, като не е допуснато тя да се самонарани, съобщи пред медии директорът на Областната дирекция на МВР в Ямбол гл. инспектор Генчо Иванов. При направено претърсване в жилището на жената са открити вещи и уреди, пригодени за производство на наркотично вещество в домашни условия.

Открити са и множество прекурсори, които по закон са забранени за притежание. Иззети са различни химични вещества, основи, киселини, т.н. червен фосфор, използвани в производството, както и течна база на наркотичното вещество. Разследването установило, че в нарколабораторията имат участие двама мъже от Ямбол. Изяснено е също, че са правени опити за производство на наркотик.

22-годишната жена е задържана за срок до 24 часа. Засега не може да се каже със сигурност дали е била в това състояние след употреба на наркотик.

В ареста с прокурорска мярка от 72 часа е единият от мъжете. През 2009 г. той е осъждан на 6 м. ефективно за престъпление, свързано с притежание на наркотици, била му е наложена 1000 лева глоба с 3 години изпитателен срок.