Направете хранилка за птици!
Направете хранилка за птици! / Община Сливен

Хранилки за птици може да изработи всеки желаещ в работилничката, подготвена от служители от отдел „Екология” в общинска администрация в Сливен съвместно със сдружение "Блян за романтика, цветя и Космос".

Птиците през зимата трудно успяват да си намерят достатъчно храна, особено когато има сняг и температурите са под нулата, за това е желателно ние да им помагаме за изхранването им. Зимата е много труден период за птиците. Заради главния си враг - студа, те изразходват повече енергия, за да се затоплят, а количеството храна е малко. Светлинния ден е по-къс и затова остава по-малко време за намиране на храна. Много от храната през зимата пропада в снега и леда и много птици не преживяват зимата.

„Ако имате желание и малко свободно време, можете да помогнете на пернатите да преживеят това трудно време. След като се нахраним остават трохи, парчета месо и плодове, които можем да дадем на птиците. Остава нерешен въпросът- Как да направим хранилка? При повече желание да разберете как се правят хранилки, както и да си направите сами такива и да ги закачите после в собствения си двор, тераса или двора на училището, заповядайте в офиса на сдружение "БРЦК" на ул. „Дрин” 4, близо до пл. "Левски" на 19 декември” – съобщават от сдружението и отдела.

Вечерта, от 18.00 ч., ще има изложба и базар, където всеки може да се наслади и закупи от ръчно изработените коледни играчки, картички и малки подаръчета, с които да украси своя дом или да подари на близък приятел.