Намаляват катастрофите
Намаляват катастрофите / ОА - Сливен

Трайна тенденция за намаляване на пътно-транспортните произшествия в област Сливен беше отчетена пред Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 963 катастрофи с 23 загинали и 219 ранени са станали на територията на областта от началото на годината. От пускането на АМ „Тракия“, в участъка й на територията областта, са станали 87 ПТП, с един загинал и 26 ранени.

По отношение на останалите класове пътна мрежа няма особено изменение спрямо предходни години. По второкласната пътна мрежа, която е най-голяма, са станали 88 катастрофи със 7 жертви. Голям е броят на катастрофите и по общинската пътна мрежа – 40. Това става ясно от анализа за състоянието на безопасността на движението по пътищата на областта, представен от главен инспектор Николай Колев – началник сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР, представен на заседанието.

Анализът показва още, че месец август е бил най-тежък – 106 пътно-транспортни произшествия със 6 убити и 27 ранени, което се обяснява със засиления трафик към морето. Следва да се отбележи още, че най-много катастрофи стават в петък – 166 с 9 убити.

 

Най-много са произшествията в областния град Сливен. Най-голям брой катастрофи са станали при ясно време – 656 със 17 убити, а значително по-малко при дъжд и мъгла. Най-много за загиналите и ранените на прав път.