Наказание за учениците, участвали в клипа в Сливен
Наказание за учениците, участвали в клипа в Сливен / ПМГ

Психолог ще работи с родителите и учениците, които се правят, че се дрогират в сливенско училище. Това заяви пред Дарик директора на ПМГ Марияна Милева.

Тя уточни още, че на 14 декември на заседание на колегията ще бъде обсъдена степента на наказанието на учениците, „защото едно такова поведение ако остане не санкционирано, това мултиплицира този модел на поведение, което не е нещо нормално. Случаят е много неприятен. По важен е въпроса какво правят тези деца?, добави още директорът. Версията на деветокласниците, участвали в клипа, че са "смъркали" протеин е потвърдена от медицински изследвания. Изследванията на всички деца са отрицателни, заяви Марияна Милева.

Учениците са разпитвани в Детска -педагогическа стая.

Записът е направен на 4 декември във времето между 9.50 и 10.10 часа, в голямото междучасие. „Неприятното е това, че ПМГ влиза в новините с нещо, което не е лицето на училището. Вчера двама възпитаника на гимназията са спечелили награди от престижно състезание, но ние днес не коментираме техните награди, а коментираме поведението на четирима, ученика, които са решили да се пошегуват. Това е абсурдното в случая. Днес ние ставаме обект на някакво по-особено внимание във връзка с наркотици, Ние не сме оазис, нито сме изолирани", добави Милева.

По думите на директорката четиримата възпитаници не са отличници, но и не са слаби ученици, нямат други лоши прояви.