Награждават победителите в конкурса „Коледа
Награждават победителите в конкурса „Коледа / Община Сливен

Церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка на тема „Коледа" ще се състои днес от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов" в Ямбол.

Събитието е в рамките на традиционната Коледна благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка - спаси живот". За осма поредна година 10 от отличените творби ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на символичната цена от 1 лев.

Събраните средства постъпват във фонд за подпомагане лечението на тежкоболни ямболски деца и младежи. Наред с награждаването на победителите в конкурса, ще бъде открита изложба с отличените творби, както и с номинирани рисунки за участие в експозицията. Заради големия брой участници тази година - над 800, този път в изложбата са включени творбите на близо 100 деца.

От днес стартира и продажбата на благотворителните картички. Всяка година хиляди ямболлии се включват в инициативата, в знак на съпричастност към каузата на кампанията.

Картичките могат да бъдат закупени и от центъра за административни услуги в община Ямбол.