/ Дарик Сливен
27 зрелостници от област Сливен, показали отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап и са постигнали отлични резултати и при завършване на средното си образование бяха наградени. Грамоти и книги връчиха началника на Регионалното управление по образование Бисерка Михалева и зам. кмета на община Сливен Пепа Чиликова.

52 пълни шестици и над 350 непълни шестици на матурите за сливенските гимназисти

Пълен отличник на областта зао випуск 2018 год. е зрелостникът Йордан Георгиев Георгиев
– ученик от 12. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“, Сливен. Тримата ученици, освен отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап, са постигнали успех Отличен 6,00 и Отличен 5,99 на двата държавни зрелостни изпита, са Радина Станимирова Станева – ПГПЗЕ, Даниел Иванов Влахов ППМГ и Калоян Георгиев Берберов ППМГ.

„Носете в сърцата си и помнете посланията и пожеланията на вашите учители. Вярвайте в собствените си сили, заложби, умения. Вярвайте в себе си, не преставайте да мечтаете и да постигате мечтите си и помнете, че знанието ражда победители.

Сливенските гимназисти с по-добри резултати по математика

Бъдете най-добрите във всичко, което ще направите, защото ние вярваме във вас! 
Не забравяйте своя роден край, учителите и приятелите си! В трудни моменти именно те ще окажат ваша стабилна опора, вдъхновение и стимул, за да продължите напред! Където и да сте, с каквото и да се занимавате, преди всичко – бъдете хора!  На добър час и попътен вятър в необятното море на живота!”, заяви още Бисерка Михалева.

Гости на тържеството бяха още Чавдар Божурски - областен управител на Област Сливен и Стефан Радев - кмет на Община Сливен.