Наградиха победителите във фотоконкурса за бебета, родени през 2013 г
Наградиха победителите във фотоконкурса за бебета, родени през 2013 г / МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

Победителите във фотоконкурса „Бебетата на Д-р Иван Селимински”-Сливен за 2013 г.” получиха своите награди от изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров. Той връчи грамота на всяко едно от децата, пособия от първа необходимост за малчуганите и играчки.

„Искам да Ви благодаря, че избрахте да родите децата си в нашата болница и се надявам техните братчета и сестричета също да проплачат за първи път тук. Уверявам Ви, че ръководството прави всичко възможно, за да подобри още повече условията в лечебното заведение. Най-хубавата част от нашата работа е раждането на децата. Благодаря на екипите, които работят усилено и полагат необходимите грижи за новородените и техните майки”, каза д-р Петров.

Наградиха победителите във фотоконкурса за бебета, родени през 2013 г
netinfo

Победител за месец януари е Виктор Стоядинов, за февруари – Ивон Димова. Бебе на месец март стана Паулина Симова, Кристиян Петков е на април, Милана Дюлгерова – на месец май. За юни и юли победителите са съответно Станимира Генчева и Карина Иванова, за август – Стилиан Атанасов, за септември – Златан Йорданов, октомври – Константин Георгиев, за ноември – Елия Андреева и за декември – Йолана Димитрова. Снимки на децата са включени в календара за 2014 г. на неонатологично и родилно отделения.

На днешната церемония присъстваха още зам.директорът по административните дейности Розалина Спасова,по чиято идея се организира конкурса, началниците на отделенията по акушер-гинекология и неонатология д-р Таня Пешева и д-р Комня Минчева, акушер-гинеколозите д-р Праматарова и д-р Михайлова, старшата акушерка на родилно Анка Димитрова и старшата сестра на неонатология Пепа Стоилова и др. Анка Димитрова и Пепа Стоилова поръсиха децата за здраве, закичиха родителите с китка цвете и почерпиха с погача за празника.

Фотоконкурсът се провежда за четвърти път. Наградите по традиция се връчват на 21 януари – Ден на родилната помощ, или Бабинден. Тази година бяха изпратени 62 снимки, четири от които с близнаци.