Наградиха победителите в литературния конкурс „Валентин Найденов - 2013
Наградиха победителите в литературния конкурс „Валентин Найденов - 2013 / www.sxc.hu, архив

 

Атанас Капралов получи голямата награда на литературния конкурс за поезия и кратък разказ в памет на писателя Валентин Найденов. Наградата от 200 лева, живописна творба и грамота, връчи Иван Славов, зам.-кмет по хуманитарни дейности в община Сливен.

Първа награда журито присъди на Ивайло Терзийски, втора награда за поезия получи Галина Иванова, Петя Александрова бе отличена с наградата „Валентин Найденов” в категорията „разказ”.

Третата  награда е за Лили Качова, с награда за автор до 18 г. бяха отличени Яна Котева - за поезия и Георги Лисков - за разказ.

Над 200 произведенията постъпиха за участие в Националния литературен конкурс  „Валентин Найденов - 2013". Творбите оценява жури с председател Надя Попова - главен редактор на в-к "Словото днес", член на Съюза на българските писатели и членове Кристиана Добрева-Станкова, автор на три стихосбирки, носителка на награди от различни конкурси в страната и чужбина и Нели Миндова - автор на публицистични статии и художествени творби, редактор и преводач.

Надя Попова дари своя хонорар за две допълнителни награди извън регламента на конкурса.

Инициативата е на Фондация " ФОРУМ ЗА ИЗКУСТВА И ТАЛАНТИ"- ФИТ. Тя е подкрепена от община Сливен, Съюза на Българските писатели, Младежкия дом в Сливен. Проявата е част от културните празници „Сливенски огньове”.