Наградиха 97 годишен бивш милиционер
Наградиха 97 годишен бивш милиционер / netinfo

Доайенът на сливенските полицаи – 97-годишният Руси Караджов получи днес почетен вимпел, грамота и копия на важни документи от работното си досие на специалната церемония по повод връчването на наградите „Полицай на месеца”.

Директорът на ОДП Сливен комисар Христо Григоров случайно попаднал на информация за бившия милиционер преди няколко дни и решил да му поднесе предколедна изненада.

Руси Караджов е роден на 13 февруари 1910 година. На 24 септември 1944 е назначен за младши милиционер Първа степен към Сливенското околийско управление на Народната милиция със заповед №2020. Служил е до 1961 година, когато е пенсиониран. Възрастният мъж има син и дъщеря, четири внуци и двама правнуци.

Днес бяха връчени и наградите полицай на месеца за месеците юли, август, септември, октомври и ноември. За юли наградата получиха Кирил Александров и Николай Грозев от Полицейско управление „Петолъчката”, за август – Бойчо Бойчев и Дончо Георгиев от РПУ-Нова Загора. За септември беше награден Тодор Стефанов от Икономическа полиция – Сливен, за октомври – Станимир Илиев от сектор „Криминална полиция” при РПУ-Сливен и за ноември – Владимир Раев от Нова Загора.