Награди за хора с ментални проблеми
Награди за хора с ментални проблеми / Община Сливен

С два приза и седем грамоти за добро представяне се връна Домът за възрастни хора с умствена изостаналост в Качулка от VIII-мия конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания.

„Явихме за трети пореден път на този конкурс, а за втори път заемаме второто място. Тази година програмата ни беше много добре оценена и от Шумен се връщаме отново с  второ място - статуетка, грамота и парична награда в размер 150 лв., както и с наградата на публиката”, каза още директорът на дома Злати Стоянов.

Другите грамоти са за впечатляваща визия и сценично присъствие. За принос за развитието на творческите способности при хора с ментални увреждания – статуетка „Светло сърце” и грамота, за принос към художествената програма за декори и реквизит – грамота, за впечатляваща визия и сценично присъствие в категория „Група” за танца „Чарли Чаплин” на танцова група „Таланти”, а също и за най-добра цялостна програма.

Конкурсът за творчески изяви „Неоткрити, красиви надежди” бе проведен за осми пореден път в Шумен. В него взеха участие домове за социални услуги: „Българево”, „Горен Чифлик”, „Пчелище”, селище „Качулка” и „Оборище”.