Награди за актьори-любители от Нова Загора
Награди за актьори-любители от Нова Загора / netinfo

Трета награда за главна женска роля на Диана Динева и трета награда за спектакъла си “Човекоядката” спечели театралният колектив при Читалище “Диньо Сивков” на 11-тото издание национален фестивал на любителските театри с международно участие "Каварна 2008". В него участваха над 20 състава от България, Сърбия, Румъния, Турция и Русия.

Номинация за главна мъжка роля за образа на Топузов получи актьорът от състава Милко Русев. “С всяка изминала година театралния колектив се вижда израстването на театралния колектив на читалище “Диньо Сивков”. Радваме се, че и тази година участва на фестивала и ни изненада с прекрасна постановка. Чудесна работа на режисьора Христофор Недков и сценографа Теодора Христова за пресъздаването на пиесата на Иван Радоев.”, коментира председателят на журито на фестивала проф. Надежда Сейкова.

“Образите на Иван Радоев са пресъздадени, така че да ни пренесат в Нова Загора и да почувстваме атмосферата на този град, което е положителна оценка, както за режисьора, така и за актьорите.”, подчерта Петър Петров, член на журито. И тази година феста се проведе под егидата на кмета на Каварна Цонко Цонев и се осъществи със съдействието на Министерството на културата, НЧ "Съгласие" и Община Каварна.