/ Сливенска митрополия
Секретарят на Сливенска митрополия Вълкан Янев бе отличен от Светия Синод на Българската Православна Църква. В знак на внимание и за църковни заслуги и по повод 75-годишнината му беше връчен орден на БПЦ-БП „Св.св. Кирил и Методий” - първа степен.

Орденът му връчи Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Вълкан Янев е роден на 24 април 1943 година. Завършил е шест годишния курс на Софийската духовна семинария „ Св. Иван Рилски” през 1963 година и Висшата Духовна Академия „ Св. Климент Охридски” през 1970 годи.
 
Служението му в администрацията на Българската православна църква, и в частност в Сливенска епархия, започва от месец август, 1970 година. От месец април 1975 година е СЕКРЕТАР на Сливенска митрополия, която длъжност заема до настоящия момен.
 
През своето 48 годишно служение във ведомството на Сливенска митрополия Янев винаги е бил изпълнителен и стриктен служител, допринесъл много за административното, финансово и стопанско благосъстояние на Сливенска епархия. След 1989 година е неизменно член на Църковния събор през всичките му мандати.
 
От 1991 до 1995 година е в Общински съвет в Сливен и Секретар на Общинския съвет.
 
Носител е на орден „ Св. Св. Кирил и Методий” втора степен, връчен му от покойния вече Български патриарх Максим, по повод на неговата 60 годишнина и във връзка с честването на 130 години от учредяването на Сливенска епархия.

Удостоен е с „Почетен знак на Сливен” във връзка с неговата 65 годишнина и обществената му дейност като Председател на Комисията за определяне на наградата „ Доктор Иван Селимински” на Община Сливен в продължение на 15 години.