Награда за общината заради спорта
Награда за общината заради спорта / netinfo

Награда за принос в развитието на младежкия и училищен спорт получи за втора поредна година Община Сливен, съобщи заместник-кметът Радост Костова. Наградата се връчва от Държавната агенция за младежта и спорта.

Общината получава приза за постигнати добри резултати в областта на спорта, както и за реализирането на проекти за изграждане и модернизация на спортни съоръжения и обекти.

Три са основните приоритети на общината в областта на спорта - детския спорт, масовия училищен спорт и спортно майсторство и олимпийска подготовка, каза експертът Петър Русев. Изготвена е цялостна стратегия, разработени са програми и спортен календар.

Общината организира и финансира редица спортни мероприятия в училищата. Изпълнява се проект „Олимпийски ешелони", който е свързан с подготовката на юноши, девойки, мъже и жени в различни спортни дисциплини.

Петър Русев съобщи още, че за развитието на детския и юношеския спорт през тази година са заделени по 120 хиляди лв. Общо за развитието на спорта в общината през 2009 г. са предвидени 1,5 млн. лв.