Над пет милиона повече отчетоха ямболските данъчни
Над пет милиона повече отчетоха ямболските данъчни / netinfo

С 5,760 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година са внесли към централния бюджет жителите на Ямболска област до края на ноември, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП в Ямбол. Постъпили са общо 31 милиона лева въпреки прогнозите, че плоския данък ще намали постъпленията.

Преизпълнен е очаквания план за приходите от данъци върху доходите на физическите лица и от корпоративен данък. Постъпили са над 15 милиона лева по ЗДДФЛ , докато през миналата година приходите от този данък са 10 милиона 919 000 лева. От доходи при трудови правоотношения са внесени 12 милиона лева и половина, почти два милиона лева постъпиха от еднолични търговци, упражняващи свободни професии и наети на граждански договори лица. С 3 милиона лева повече от миналата година е и внесеният данък по Закона за корпоративното подоходно облагане – общо 8,5 милиона лева, с милион повече от очаквания приход за цялата 2008 г. По-малко е внесеният данък върху добавената стойност – 6,8 милиона лева, реализиран при сделки в страната.

От санкции по ревизионни актове и наказателни постановления заради установени нарушения на данъчното законодателство са постъпили над 83 000 лева.