Над 50 полицаи контролират движението в събота и неделя
Над 50 полицаи контролират движението в събота и неделя / netinfo

51 полицейски служители са ангажирани в организацията по контрола на движението на моторни превозни средства през почивните дни, съобщават от ОДМВР-Сливен. Те ще се придвижват с 12 автомобила и 2 мотоциклета. В събота на територията на РУМВР - Сливен пътният трафик ще се контролира от 6 автомобилни поста и 2-ма служители с мотоциклети, които ще обхождат маршрутите.

В неделя ще бъдат разположени 8 поста и 2-ма мотоциклетисти. Контролираните участъци са Коньовски завой, разклона за Кермен, пътният възел до бензиностанция “Шел” край Сливен, кръстовището за Тополчане, паркинг “Бялата чешма”, Трапоклово, “Петолъчка”-та. Специализиран автопатрулен екип ще контролира трафика на “Петолъчката”. Моторизираните полицейски служители ще оказват съдействие при възникване на по-леки ПТП, за недопускане на задръствания по маршрута. Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Гражданска защита ще дежурят на паркинг “Бялата чешма”.

На територията на РУМВР - Нова Загора в събота ще действат 4 полицейски екипа, които ще осигуряват нормалния пътен трафик в района на “Карановски разклон”, Бензиностанция “Лукойл” край гр.Нова Загора, в района на Професионална гимназия по селско стопанство - Нова Загора по посока на гр.Сливен, в района на светофарната уредба, разположена на изхода на Нова Загора. В неделя екипите в Нова Загора ще бъдат три. От полицията призовават всички участници в движението стриктно да спазват разпоредбите на Закона за движение по пътищата и контролните органи, за да се намали риска от възникване на катастрофи през почивните дни.