Над 4000 чистиха Ямбол
Над 4000 чистиха Ямбол / Общински пресцентър Ямбол

Над 4000 ямболлии се включиха в общоградското почистване, което община Ямбол организира за пета година. Акцентът в настоящата кампания бяха кварталите, с междублоковите пространства и териториите за обществено ползване.

Смесени организирани групи обхванаха всички големи ямболски квартали с жилищни блокове. В групите участваха представители на община Ямбол и други администрации в града, военнослужещи, запасни офицери, културни дейци.

Училищата, детски ясли и градини, както и здравните заведения почистваха районите около сградите, в които работят.

Към организираните групи по места се присъединяваха граждани от районите, в които се работи. За улеснение на желаещите да се включат, градът бе разделен на зони и функционираха 22 пункта за раздаване на чували и ръкавици.

Освен почистване, жителите на кварталите се погрижиха за градинки, зелени площи, дървета. Петър Панков дари и лично засади 200 рози в централната ямболска градинка.

Подкрепа за поредна година оказа ямболският бизнес. Близо 30 тежки машини предоставиха ямболските фирми, като техниката бе насочена към ликвидиране на микросметища по периферията на Ямбол. Извозени бяха тонове отпадъци от няколко особено замърсени зони - северно и източно от хълма „Боровец”, по протежение на пътя за „Ормана”, южно от животинския пазар в кв. „Каргон”.