Над 20 л/кв.м. дъжд в сливенско
Над 20 л/кв.м. дъжд в сливенско / Sofia Photo Agency, архив

Повече от 20 литра на кв. м. дъжд е паднал в Сливен за едно денонощие, обстановката е спокойна, съобщават от общинския пресцентър. Няма опасност от преливане на язовирите и реките в община Сливен, но поради продължаващите валежи, количеството на водите ще се покачи, посочи инж. Снежана Кънева, началник отдел  "Сигурност, управление при кризи и ОМП" към общинска администрация Сливен.

„Количеството на валежите през последното денонощие в общината е над 20 литра на квадратен метър, но предвид валежите се очаква то да се повиши. Наблюдават се нивата на реките заради обявения жълт код в сливенско”, каза още Кънева и допълни, че в общинска администрация има постъпили сигнали за наводнени имоти поради повишаването на нивата на подпочвените води в населените места, намиращи се в равнинната част. Сигналите са за наводнени имоти в селата Камен, Горно Александрово, Калояново, Чинтулово, Гергевец, Старо село, Биково, Злати войвода и Скобелево,  като високите подпочвени води се обследват от специалисти.

Към момента 13 са регистрираните свлачища на територията на община Сливен, няма регистрирани нови, както няма и постъпили сигнали за новообразували се. Свлачища има по пътя за село Въглен и село Раково.