Национали- стически партии срещу цигански театър в Сливен
Национали- стически партии срещу цигански театър в Сливен / netinfo

Подписка срещу изграждането на цигански театър „Рома” в Сливен започват от днес ВМРО, Гвардия и Тракийското дружество „Лазар Маджаров”. Тя ще продължи до 7 юли. Събраните подписи ще бъдат внесени в областна администрация за отношение, съобщиха за Дарик от инциативния комитет на трите националистически партии.

Министърът на културата Стефан Данаилов изпрати официално писмо с аргументите на министерството за изграждането на такъв театър в Сливен в отговор на питане на ВМРО. „Доколкото разбирам от уверенията на министър Данаилов със създаването на ромския театър ще бъде спазена Конституцията на България и постановките там ще бъдат на български език.

Нямаме обаче никакъв отговор относно сградата където ще се помещава този театър. Като цяло в писмото се цитират най-общи текстове, ” заяви пред Дарик координаторът на ВМРО Сливен Георги Георгиев. Според лидерът на Гвардия в Сливен Иван Иванов , ако не се вземе под внимание започващата днес подписка, след 7 юли трите националистически формации ще предприемата форми на гражданско неподчинение.