Сливен
Сливен / община Сливен
Моноспектакълът „Пилето, което казва ку” ще бъде представен днес в Сливен.   Сценарият на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”.

Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в различни симпатични и чудати персонажи.

В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”. 

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” - споделя вълнението си Иван  Юруков. “Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща”.  

 Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в “Майстори” – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър - „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199.

Началото е от 19:00 часа в зала „Сливен”.