Момче уби баща си
Момче уби баща си / Дарик Сливен, архив

14-годишно момче е наръгало с нож баща си в гърдите, мъжът е починал от раните си. Сливенските криминалисти са започнали работа по случая на 17 октомври след поучен сигнал за 40-годишен мъж с нанесена прободна рана в областта на гърдите. Инцидентът е станал около 19,00 часа в сливенското село Драгоданово. Пострадалият е отведен до болнично заведение в Сливен, откъдето по-късно е освободен. В 4,30 часа на 18 октомври той е починал в дома си от нанесената рана.

Полицаите са задържали за убийството 14-годишния син на починалия. Изяснено е, че бащата е алкохолик и постоянно тормозел домочадието си. Напрежението ескалирало във фаталния ден, когато той давал 15-годишната си дъщеря за булка.

На задържаното момче е наложена 72-часова мярка. По случая е образувано е досъдебно производство.

От Окръжна прокуратура – Сливен допълват, че след деянието си невръстният извършител е останал на местопрестъплението и е съдействал на органите на полицията във връзка със започналото разследване. Повдигнато му е обвинение по чл.115, вр. с чл.63, ал.1, т.2 от НК – за умишлено убийство, извършено от непълнолетен, предвиждащ наказание лишаване от свобода до 5 години.

Очакват се заключенията по назначените съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. До момента непълнолетният не е бил извършител на други престъпления или противообществени прояви.