Млади предприемачи в Скалица
Млади предприемачи в Скалица / netinfo

Работилница за мартеници организираха учениците от СИП „Предприемачество” в СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Скалица, общ. „Тунджа”. „Идеята беше не само да направим мартеници за Баба Марта, а като едно малко предприятие да произведем и реализираме продукцията. Един месец кипя оживена работа, в резултат на което се получи разнообразен асортимент. Дойде ред на опаковката, така че тя да не отстъпва на това, което се предлага на пазара. Помислихме и за рекламата – поставихме на видно място рекламно табло с информация за дейността на клуба и част от изработените модели. Осъществихме и контакти с представители на местния бизнес като им показахме мостри от нашата продукция. Един от тях хареса нашите мартеници и изкупи част от тях, за да ги продава в магазина си” - посочи Лалка Иванова - ръководител на СИП-а, която е старши учител в начален етап.

Учениците единодушно са решили част от продукцията да дарят за благотворителни цели, а с друга да организират базар. Младите предприемачи са бил с разпределени роли - счетоводители, продавачи-консултанти, рекламни агенти.

„В момента обсъждаме идеи за бъдещата инвестиция на тази печалба. Така един красив български празник се превърна в поле на изява на сръчност, умения и изява, за съхранение на българските традиции и обичаи” - коментира Лалка Иванова.

 

На 26 март предстои децата от СИП „Предприемачество” да се изявят в кулинарното изкуство съвместно с участниците от СИП „Предприемачество“ от ОУ „Христо Ботев”, с. Ботево.