Млади хора дебатират за евроизборите
Млади хора дебатират за евроизборите / Европа Директно - Сливен

Ученически дебати, посветени на изборите за Европейски парламент се проведоха в Сливен, Котел и Твърдица, предстои и Нова Загора да бъде домакин на форума, съобщават от Европа Директно – Сливен. Темата е „Гласът ти има значение”, като в дебатите участват випускници от средни училища, които са навършили 18 години и ще гласуват за първи път.

„Повечето от младежите показаха добри познания за ЕС, за ЕП, за предстоящите избори, потвърдиха и че ще упражнят правото си на глас на 25 май. Най-скептични бяха младите хора в Твърдица. Сред аргументите им да не гласуват бяха, че от тях нищо не зависи, че мнението на хората няма влияние, институциите са изгубили доверието на хората, всичко е нагласено и решено предварително, политиците работят против интересите на България и защитават единствено собствените си интереси ” – каза за Дарик Катя Иванова от Европа Директно - Сливен. Въпросите, които младите хора са поставили по време на дискусиите ще бъдат зададени на евродепутатите, които предстои да гостуват в Сливен.

Информационната кампания ще продължи в началото на април с ученически дебат в Нова Загора и ще приключи в Сливен на 11 април пред Стария бряст с културно-информационно събитие и флаш-моб.