Министър Петър Москов: Със сигурност ще има обновление на Спешното отделение на сливенската болница
Министър Петър Москов: Със сигурност ще има обновление на Спешното отделение на сливенската болница / netinfo

Министърът на здравеопазването Петър Москов посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен и се срещна с изпълнителния директор д-р Васислав Петров. Те разгледаха проект на болницата за обновление на Отделението по спешна медицина. Подготвя се архитектурен план за изграждане на ново отделение в двора на лечебното заведение.

„Със сигурност ще има цялостно обновление на Спешното отделение в сливенската болница като инфраструктура и апаратура, във връзка с всички инвестиции, които се правят от правителството в спешната помощ. Това, което реално трябва да се случи, преди да има финансиране, е болницата да има съответното проектиране за промяна на спешния център и заявка за апаратура”, каза министърът.

Той посети Отделението по спешна медицина и ремонтираното със средства на министерството Отделение по акушер-гинекология. Общата стойност на ремонта е 192 000 лв. Министърът остана доволен от състоянието на болницата и ремонта. „Добре изразходвани пари”, каза той. Петър Москов се информира и за извършените дейности и купена апаратура по европейски проекти.

Заедно с министъра болницата посети и неговият заместник д-р Ваньо Шарков. На срещата присъстваха директорът на РЗИ - Сливен д-р Петя Балулова и зам.-директорът по административните дейности на болницата Розалина Спасова.