Министър Чобанов ще посети Ямбол
Министър Чобанов ще посети Ямбол / Дарик Сливен, архив

Министърът на финансите Петър Чобанов и изпълнителният директор на Българската банка за развитие (ББР) Иван Христов ще се срещнат с представители на бизнес общността в Ямбол. В срещата ще участва и областният управител на област Ямбол инж. Николай Пенев.

Срещата, която е предвидена за 20 март от 15.00 часа, има за цел да се запознаят местните фирми с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса ще зададат своите въпроси към министъра на финансите и експерти на банката.

Българската банка за развитие е създадена през 1999 г. като Насърчителна банка. В навечерието на петнадесетата си годишнина институцията има капитал в размер на 675 млн. лева, а общата стойност на активите й възлиза на 1,78 млрд. лева. Банката е в процес на преформулиране на своите приоритети с акцент върху малките и средните предприятия. Министерството на финансите е принципал на банката, в която държавата е мажоритарен собственик.