Мини мистър 2014 е от Стралджа
Мини мистър 2014 е от Стралджа / община Стралджа

Четиригодишният Никола Йорджев от Стралджа пребори конкуренцията и се окичи с короната на Мини мистър 2014  в шоуто  на Илияна Балийска.

Като победител в конкурса за септември  момчето се яви на годишното състезание в групата на 3-6-годишните. Благодарение на сериозната предварителна подготовка в ЦДГ”Здравец” Стралджа и таланта Никола беше истинска атракция за малките  и възрастните  в Двореца на децата София.

Напереното като петле стралджанче  изпя артистично  песента  „Позаспа ли ,Ягодо” като накрая даже удари калпака в земята. Малчуганът се чувстваше прекрасно под  съпровода на дуета млади музиканти от Зимница - гъдулка Женя Петрова  и кавал Иван Петров. Беше естествен, забавен, интересен, спокоен. И победи за радост на всички, които го обичат. Интересен е фактът, че Никола сам избрал песента, с която да се представи. Единствен от всичките 12 участници в своята група  и от общо 40-те в цялото състезание бил с народна носия.

Безапелационното му представяне  категорично го поставя на челното място в класирането, за което получи статуетка, медал, грамота, корона и подарък плюшена играчка. „Нали съм много известен?” попитал Никола родителите си след еуфорията в залата. Горди с успеха на момчета са брат му Станислав, родителите Галина и  Ангел.

Щастлив от победата възпитаникът на ЦДГ”Здравец” представи подаръците на всички деца в градината където го посрещнаха като герой. „Момчето има дарба!”, категорични са детските учители и възпитатели в градината. Наследил е таланта на прадядо си, по бащина линия, който свирел на кавал и на прадядо си по майчина линия, който пеел народни песни.

Дали ще продължи  да пее зависи само от него, но по-важното е , че има хъс да се състезава и да побеждава.