Международния ден на младежта отбелязват в Ямбол
Международния ден на младежта отбелязват в Ямбол / netinfo

С обновяване на „малкия розариум” и облагородяване на парковото пространство и зелените площи в Градската градина в Ямбол, ще бъде отбелязан 12 август – Международния ден на младежта. Инициативата е на общинския Младежки съвет и се реализира с подкрепата на община Ямбол.

Целта е да се създаде уютен и приятен кът за младите хора в района. Начинанието предвижда освежаване на стари пейки, подмяна на част от тях с нови, почистване и благоустрояване в този участък от парка. В навечерието на 12 август бяха демонтирани три стари пейки, като в района се поставят общо 11 нови.

Предвижда се още да бъде възстановена една от каменните колони, както и да бъдат монтирани три кошчета за отпадъци. Средствата за обновяването и подмяната са от бюджета на община Ямбол. На 12 август младежите ще боядисат петте стари пейки. В края на деня е предвидена младежка дискотека на открито. Идеята да се отбележи международният ден с обновяване на част от парка е продиктувана от тазгодишното мото, под което преминава 12 август – „Съхраняването на природните ресурси. Нашето предизвикателство. Нашето бъдеще”.