/ ПП ГЕРБ-Сливен
На 20 април в Аграрен университет-Пловдив ще се проведе първия по рода си Национален форум на младите фермери. Съорганизатори на Националния форум са евродепутатът Владимир Уручев,  Министерство на земеделието, храните и горите, Асоциацията на земеделските производители в България и Националната служба за съвети в земеделието.

Домакин на събитието е Аграрен университет, а медиен партньор - Агрозона. С оглед на важността за осигуряване на плавен преход между поколенията на основата на взаимен консенсус, сътрудничество, споделяне на знания и опит, както и приемственост при наследяване, първият по рода си Национален форум на младите фермери ще премине под мотото „Предай нататък“.

Националният форум се провежда с цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията и привличането на повече млади хора за развитието на устойчив земеделски сектор в България. С форума ще бъде стартиран дебат относно предизвикателствата пред младите земеделски производители в контекста на бъдещата рамка на ОСП. Съпътстващите инициативи на Националния форум включват:

Национален конкурс за млад фермер със срок за кандидатстване 6 април. Конкурс за студентско есе на тема "Моята визия за модерно земеделие" със срок за кандидатстване 10 април. Национално проучване "Състояние и перспе. ктиви пред младите фермери в България" със срок за участие 13 април;

Регистрация за участие във форума е достъпна тук: