Марин Кавръков: Нормализира се ситуацията в Сливенско
Марин Кавръков: Нормализира се ситуацията в Сливенско / Община Сливен
Марин Кавръков: Нормализира се ситуацията в Сливенско
59906
Марин Кавръков: Нормализира се ситуацията в Сливенско
  • Марин Кавръков: Нормализира се ситуацията в Сливенско

Ситуацията в Сливен се нормализира, съобщи за Дарик областният управител Марин Кавръков. На заседание на Областната комисия по безопасност на движението, на която са присъствали представители на всички свързани с темата институции и служби е направен анализ на ситуацията през вчерашния ден, който бе кризисен за областта. „Оказа се, че сме се справили - коментира Кавръков. - При положение, че вятърът вчера достигна 120 километра в час, работеше се при температура от -8 градуса, при бурен вятър, наистина се справихме добре".

В момента се работи по път І-6 - пътят към село Тополчане, където има големи снегонавявания, които се разчистват. Спешно се работи и по пътя към Казанлък, където също има огромни преспи. Остава в сила забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 тона, докато Агенция „Пътна инфраструктура" не я отмени. На наша територия са проходими всички проходи - Твърдишкия, Сливен - Бяла - Стара река; проходът Сливен - Ичера - Градец, проходим е и Котленският проход. „В Котленският проход всичко се нормализира и аз бих предложил да го отворим за тежкотоварни автомобили, но пък в Шуменско е обявено бедствено положение и има опасност да се струпат от другата страна на прохода" - каза областният управител. Той съобщи, че без ток са все още села в Котленско; в община Сливен населени места по линията Чинтулово-Селиминово - Голямо Чочовен. Ток няма в Раково, Струпец, Тополчане, Глушник, Трапоклово.

В Чинтулово и Селиминово има паднали бетонни стълбове от силния вятър и може би ден-два ще има работа по тях. В община Твърдица осем села са били без електричество, но снощи, с резервно захранване, през трансформатор в село Бяла на селищата е подаден ток.

 

 

Чуйте още от Марин Кавръков в прикачения звуков файл