Мараш пее в Стралджа
Мараш пее в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Народният събор „Мараш пее" в Стралджа ще бъде открит днес. В продължение на два дни любителите на народното творчество за пореден път ще могат да се наслаждават на богатото българско песенно и танцово изкуство.

В съботния ден от 18,30 ч. на откритата сцена ще представят своето песенно изкуство фолклорни групи от общината, между които представители на Палаузово, Воденичане, Стралджа клуб „Дълголетие", Войника, Първенец и др.

Кметът Атанас Киров ще поздрави участници и гости и ще открие събора, след това представителния ансамбъл „Въжички" при читалище „Просвета 1892" Стралджа ще грейне в целия си блясък на сцената. Веднага след това за доброто настроение ще се погрижи гостът Костадин Михайлов, един великолепен изпълнител на странджански народни песни. В неделния ден 15 май от 10 ч. започва конкурсната програма в която ще участват близо 20 танцови колективи от общините Ямбол, Горна Оряховица, Несебър, Сливен, Болярово, Елхово, Карнобат, Стралджа.

Но това не е всичко. Организаторите от общината обещават тази година съборът да бъде по-интересен и по-богат. В рамките на празничната седмица в града ще бъде експонирана богатата и изключително интересна етноизложба на Неделчо Василев, родолюбец от Зимница.

"Мараш пее" в Стралджа
netinfo
Официалното откриване и насрочено за съботния ден, за да може повече хора да се насладят на красотата и богатството й. В събота, 14 май, от 18ч. в Историческия музей като част от инициативата „Нощ на музеите" Стралджа представя фотоизложбата „ 140 години от Априлското въстание". Всеки, който посети музея ще може да проследи и богатото минало на стралджанския край, да научи подробности от пребиваването на гениалния П.Кр.Яворов в Стралджа, да се запознае с развитието на занаятчийството, образователното дело, културата на града.