Мамят с изгодни оферти за дърва за огрев
Мамят с изгодни оферти за дърва за огрев / netinfo

Предлагат ви дърва за огрев на изключително изгодна цена. Условието е да платите капаро от 100 лева. Вземат ви парите и чакате дървата да пристигнат. Но няма да видите нито парите си, нито дърва, защото това е най-често срещаната измама напоследък, на която стават жертва предимно пенсионери. Криминалисти от Сливен работят по няколко такива сигнала.

Зачестилите измами с „покупко-продажба” на резервни части, с „изгодни” оферти за дърва и станалото класика причакване на хора, теглили пари от банка, на които се обяснява, че парите са белязани за полицейска акция и уж трябва да бъдат подменени, принуди ръководството на Областна дирекция на полицията в Сливен да потърси съдействието на медиите, за да предупреди отново гражданите да внимават на кого се доверяват. „Учудващото е, че вестници, телевизии, радиа постоянно „гърмят” за такива измами, а все още има хора, които се подлъгват” – каза Кольо Михайлов, началник група към Сектор „Криминална полиция” в РПУ – Сливен. Измамниците са предимно гастрольори – от Северна България и София, облечени са добре, говорят добре, карат скъпи коли.

При най-малко съмнение гражданите трябва да звънят на органите на реда, да не се опитват сами да се справят с измамниците, апелират полицаите. Благодарение на такъв сигнал, криминалистите са успели да хванат група измамници от Горна Оряховица.