М. Велчев: Още в началото на годината трябваше да сключим предпазно споразумение с МВФ
М. Велчев: Още в началото на годината трябваше да сключим предпазно споразумение с МВФ / netinfo

Ако веднага след нашето предложение от началото на годината за сключване на предпазно споразумение на страната ни с Международния валутен фонд бяха предприети реални мерки, аз смятам, че развитието на икономическата криза в България нямаше да е толкова негативно, колкото виждаме сега – заяви в Сливен заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Той обяви още, че България трябва да е отворена към всякакви анализи от страна на институциите на Европейския съюз и да дава пълен отчет на това, което се прави, за да се намалят  всякакви съмнения за злоупотреби в българската администрация. „Ние сме крайно несъгласни с нашите коалиционни партньори, които възприемат всяко едно внимателно вглеждане в управлението на фондовете отвън като злонамерена критика и лошо отношение към България” – подчерта Милен Велчев. Той допълни, че ръководството на НДСВ няма още решение за листите за участие в изборите за национален парламент, но че до края на седмицата ще бъдат готови със състава на листата за членове на ЕП. „Все пак ще бъдем сред първите партии, които ще обявят водачите на своите листи за Народно събрание и това вероятно ще стане през месец май” – каза заместник- председателят на НДСВ.

Милен Велчев заедно с депутатите Минчо Спасов и Христина Христова се включиха в Сливен в инициативата на жълтата партия „На прицел”. Арбитър на спора е Аспарух Панов.