М. Кавръков: Областната администрация - интелектуален център
М. Кавръков: Областната администрация - интелектуален център / DarikNews.bg

Областната администрация да се изгради като интелектуален център - подбудител за местни политики, които да изпълняват политиката на правителство. Това е основната цел, формулирана в началото на 2010 г. от областният управител на Сливен Марин Кавръков. „До този момент се занимавахме предимно с административния си капацитет", отбеляза Кавръков в интервю за Дарик с преглед на изтичащата 2010 г.

Реформиране на енергийния сектор е основната предстояща задача, защото ТЕЦ-ът, който е единствената енергийна мощност в областта, е с капацитет 30 мегавата и работи вече около 40 години.

„Насочих усилията към новите възобновяеми енергийни източници. В момента има около 3 мегавата мощност от слънчева енергия. Подпомагам по всякакъв начин японската инвестиция в Бяла. Очаква се през март да започнат да се изграждат ветрогенераторите за около 100 мегавата. Има и интересен проект за завод за преработка на биомаса в Котел", маркира губернаторът.

Известна е и инициативата на областния управител за развитие на биволовъдството около река Тунджа, за рационално използване на водните ресурси, за работната ръка по строежа на магистрала Тракия и борбата за отбивка при Кермен и за поставяне на професионалното образование в услуга на местните инвестиции.