„Ливъпрул” прави академия в Нова Загора?
„Ливъпрул” прави академия в Нова Загора? / netinfo

Скаути на "Ливърпул" направиха оглед на спортната база и терени в Нова Загора, за създаване на своя детска академия в града. През изминалите три дни гостите, сред които е Фил Карагър, член на борда на директорите на академията на "Ливърпул" и баща на легендата на „мърсисайдци” Джейми Карагър проведоха тренировка с децата от школата на ФК „Загорец”, семинар с треньори и огледаха терени, подходящи за изграждането на „Ливърпул академия”.

Специалистите от английския тим изгледаха и 8 приятелски срещи между отбори от Нова Загора, Бургас, Хасково, Сливен и др. Контактите с "Ливърпул" са установени от обществения посредник на община Нова Загора Мишо Бахов.

Пред Дарик Карагър-старши призна "Това, което видях, ми харесва. Организацията е на много високо ниво. Ще се върнем отново и тогава ще останем за по-дълго време”. Освен Фил Карагър в Нова Загора бяха още Анди Уиндзър, Майкъл Йейтс и Йън Даус, отговорници за деца от школите в "Ливърпул". 

От своя страна треньорът в академията на „Ливърпул” Майкъл Йейгс сподели: „Вашите момчета не са далеч от стандарта, който търсим. А и се чувстваме длъжни да дадем нещо на децата, които искат да се занимават с футбол.”