Ликвидиране на престъпността е в плана на Областна администрация Сливен
Ликвидиране на престъпността е в плана на Областна администрация Сливен / сн. Дарик - Сливен
Ликвидиране на престъпността е в плана на Областна администрация Сливен
25574
Ликвидиране на престъпността е в плана на Областна администрация Сливен
  • Ликвидиране на престъпността е в плана на Областна администрация Сливен

Областна администрация има амбиция да съдейства и насърчава окончателното ликвидиране на организираните престъпни групи и недопускане създаването на нови, заяви областният управител на Сливен Марин Кавръков при представянето на областния план за развитие до 2013 година. Такава точка е залегнала и в плана на Областния съвет за противодействие на корупцията.

„Не може целият град да знае кои са 20 - 30 местни бандитчета, наркопласьорчета и сутеньорчета и да се разхождат с анцузите и шкембетата по главната улица като глутница подивели кучета и МВР, съда и прокуратурата да не ги сложат на място", заяви Кавръков.

Борбата с престъпността е засегнала и в плана на Областния съвет за противодействие на корупцията, декларира Кавръков и коментира, че не е правилно да се мисли, че парите от проституцията и наркотиците са полезни за града и общността, защото идват свежи пари тук.

На въпрос на Дарик какви лостове има областния управител да влияе върху нивото на престъпността, Кавръков отговори така:

„Полицията и прокуратурата са държавни служби и са елемент на изпълнителната власт, а областният управител представлява държавата и е подчинен директно на министър-председателя, докато при предишното правителство беше подчинен на един зам. министър на държавната администрация. Има промяна и аз ще се опитам да я почувстват всички деконцентрирани и децентрализирани държавни служби.