Летни ремонти в Стралджа за над 7,6 млн. лв.
Летни ремонти в Стралджа за над 7,6 млн. лв. / община Стралджа

Приключват строително-ремонтните работи по одобрените обекти в община Стралджа. Завършени са проектните ремонти по улиците в града и село Зимница. Инвеститорският контрол и техническият ръководител на обектите осъществяват оглед на място на завършените ремонти по улиците  предвидени по проекта в селата Иречеково и Недялско.

Завършва до дни и асфалтирането на улиците в село Каменец. Съгласно сключен договор е завършен ремонта на общински пътища: разклон Воденичане-Иречеково, Първенец-Правдино, Джинот-Чарда-Зимница, Александрово-Поляна, Стралджа-Маленово, местен път в.с. Каменец и улиците „Хан Аспарух” и „Цар Борис ІІІ” в Зимница.

Изкърпват се най-проблематичните улици и в Стралджа. Очаква се да бъдат завършени  до края на септември. Предстои да се направи първа копка по проект финансиран по ПРСР - „Реконструкция на водопроводна мрежа в Воденичане и рехабилитация на общински пътища Стралджа-Атолово и Воденичане-Джинот в община Стралджа, област Ямбол” на обща стойност 6 008 140 лв.

В ход е изпълнението на строително-монтажни работи за почистване и облицоване на дерето в Стралджа - по протежение на 250 м след жп подлеза и е на стойност 299 690 лв. Приключи изпълнението на проект „Чиста енергия за осветление на обществени места в Стралджа и Кавакли” по Програмата за трансгранично сътрудничество. Безплатната слънчева енергия ще осигурява осветлението на главните улици в селата Зимница, Воденичане и Лозенец, както и в Стралджа.

В с.Саранско на 21 септември ще отвори врати за миряните новата църква „Рождество на пресвета Богородица”. Общината съфинансира обекта с над 40 000 лв. Извършен е спешен основен ремонт на здравната служба в Джинот.

Със строителни работници по програмите за заетост в общината, контролирани от специалисти на отдел ТСУ се изгради оградата на стадиона в Стралджа, прокарва се питейна вода и се изгражда втора чешма в гробищния градски парк. Завърши ел.захранването за осветление на гробището в Лозенец и основен ремонт на покрива на здравната служба в Маленово. Завърши работата по спечелен проект от кметство в Лозенец по програмата „За чиста околна среда” - „Почистване на парк и обособяване на зона за отдих в с.Лозенец” на стойност 10 000 лв.

Извършва се ремонт на НЧ ”Просвета 1892”-Стралджа за 25 000 лв. Финансирането на проекта е осигурено от Министерство на културата.

Амбициозната и мащабна строителна програма на общинското ръководство за настоящия сезон надхвърля 7,6 млн. лв.