Летен празник на фейсбук групата на село Воден
Летен празник на фейсбук групата на село Воден / Общински пресцентър Болярово

 

Среща на  групата в социалната мрежа „Фейсбук” на боляровското село Воден се състоя в селото през почивните дни. Създателка на групата е Веселина Георгиева, родом от Воден и към нея са присъединени близо 400 участника - родом от Воден или свързани по някакъв начин със селото. Ежедневно в страницата се публикуват множество снимки и коментари и,  участвайки активно в тях, кметският наместник на селото Елена Анева решава да покани всички участници на среща в селото. Те са воденци, пръснати из цялата страна, а дори и в чужбина, милеещи за селото.

На 18 август срещата стана факт и продължи от 9.00 сутринта до полунощ. Децата се включиха в състезание по колоездене. Последваха спортни стрелби.

Всички дами се събраха на дамското парти „На кафе и раздумка”, организирано отново от кметство Воден в обедните часове. В програмата на празника бе включена и презентация на книгата на д-р Иван Хаджиев „Зелената тетрадка”, направена от проф. д-р Иванка Гугуланова.

Най-вълнуващата част от срещата беше вечерната програма, разказват участниците. На площада се събраха всички жители и гости на селото, а на сцената, редом с водещата Елена Анева бяха и кметът на община Болярово Христо Христов, общинските съветници Янко Анев и Димитър Драгоманов, създателката на фейсбук групата Веселина Георгиева и Петя Коруджиева- представителка както на спонсорите, така и на групата.

Последваха конкурси „Микрофонът е ваш”, „Мис Воден”и „Мистър Воден”, както и за „Мини мис” и „Мини мистър Воден”. 40 деца се включиха в конкурсите.

За настроението на участниците се грижеше оркестър „Странджанско настроение”, а  нощната празнична заря, подарена от Антоанета Динева от Бургас се превърна в блестяща кулминация на празника.