Леда Милева с наградата Константин Константинов?
Леда Милева с наградата Константин Константинов? / netinfo

Леда Милева ще бъде носител на голямата награда на името на „Константин Константинов” за цялостно творчество, която се връчва всяка година на фестивала на детската книга в Сливен. Седем от предложенията на издателите на детска литература в страната са за голямата българска детска поетеса. Националната награда „Константин Константинов” се връчва за принос в детското книгоиздаване. Носителите в останалите категории ще станат известни на 10 май.

Тази година по време на деветия фестивал на детската книга са предвидени много прояви. В рамките на фестивала ще се проведе и Европейския литературен маратон. Дарик радио е медиен партньор на събитието, което ще започне в 12 часа на 9 май. Освен в Сливен европейският литературен маратон ще се осъществи още във Верона, Картагена, Букурещ, Йорк, Ирландия и Краков.

Сред участниците от Сливен ще бъдат областният управител Христина Чолакова, Игор Чипев от министерството на културата, заместник кметове, заместник областни управители, учители, журналисти и др. Репортер на Дарик също ще се включи в четенето на произведения на големия български писател Йордан Радичков.