Лед, поледица и травми в Сливенска област /ОБЗОР/
Лед, поледица и травми в Сливенска област /ОБЗОР/ / netinfo

В 11.30 ч. е подновено движението на автобусите в крайградските линии до кварталите на Сливен „Дебелата кория” и „Речица” и до близките села, съобщи началникът на отдел „Транспорт” във фирма „Пътнически превози” Петко Добрев.

Заради поледицата от сутринта движението по тези линии бе преустановено. Това стана след като аварираха три автобуса, превозващи пътници. По график се осъществява движението на вътрешноградския транспорт.

Пътищата от четвъртокласната мрежа в община Сливен са отворени. Заради заледени пътни настилки  за няколко часа бяха затворени пътищата между селата Чокоба – Глуфишево, Самуилово – Глуфишево, Панаретовци – Чокоба, Чокоба – Бозаджий, Самуилово – Мечкарево, Бозаджий – Скобелево – Кермен и Кермен – Биково. Опесъчени и обезопасени са пътните настилки, съобщи Снежана Кънева, – секретар на Общинският съвет за сигурност и управление при кризи.

Участъкът село Тополчане – пътен възел „Петолъчката” се опесъчава. Няма подадени сигнали за заледени пътни настилки в планинската част. Фирмите по договор с община Сливен работят за обезопасяване на районите.

Всички пътища в Ямболска област вече са опесъчени и отворени за движение, съобщиха от полицията. От там призоваваха водачите на МПС да се движат с повишено внимание и да шофират автомобилите си само в краен случай. Днес са станали шест катастрофи с материални щети, няма ранени и убити. ТИР се обърна извън пътното платно по пътя Ямбол – Сливен.

Поради заледените улици на учениците в Ямбол днес няма да им бъдат писани отсъствия, ако не присъстват на учебните занятия , съобщи шефът на инспектората в града Николай Колев. Пет училища на територията на община Тунджа не провеждат занятия, тъй като учителите от Ямбол не са могли да стигнат до работните си места. Ученическите автобуси също не са тръгнали.

Затворени са школата в Кукорево, Ботево, Бояджик, Роза и Скалица. В община Елхово няма да отвори врати училището в Бояново, там занятия няма да има и утре.

В Ямбол с намалени часове са училищата "Димчо Дебелянов", "Иван Райнов" и помощното училище "Иван Вазов".

Усложнена е и пътната обстановка в община Нова Загора. От фирмата, поддържаща улиците, се оплакаха, че лугата, която хвърлят, замръзва. Засега не са регистрирани тежки пътни инциденти.

По информация от „Гражданска защита" в района на село Еленово е закъсал училищен автобус с деца и са взети своевременни мерки за изваждането на децата.