Лечков: Въпреки запора на парите, Сливен ще започне първенството
Лечков: Въпреки запора на парите, Сливен ще започне първенството / Дарик Сливен, архив

Казусът с наложените запори на вземания на Сливен от ЦСКА ще постави на предстоящото на 24 февруари заседание на Изпълкома почетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков. „След като частният съдебен изпълнител Милен Бъзински претендира, че взима парите за държавата, да ни издаде документ, че сливенският клуб няма задължения към държавата, защото искаме да сме изрядни", заяви Лечков и коментира, че на практика се получава, че дни преди започване на пролетното първенство Сливен е неизряден клуб, а ЦСКА изряден.

Сливен продължава да си иска парите от ЦСКА, защото никой не може без знанието, съгласието или подпис на някой от ръководството да разсрочва дълг. „Още веднъж си затвърждавам желанието ЦСКА да не видят Европа поне пет години", категоричен е Йордан Лечков. 

Въпросът с лиценза на треньорите ще е другият проблем, който вицепрезидентът на БФС ще постави на заседанието на Изпълкома. Според него има изисквания,  но поне още 3-4 години трябва да се правят компромиси с лиценза PRO на футболните съдии. Той се аргументира с това, че в България има треньори на килограм, но няма треньори с качество. „Всички собственици, ръководители на клубове, осигуряващи средствата,   получават най-много негативи, докато всички други футболни хора живеят на гърба на „Цар футбол", каза Лечков и добави, че е твърдо против да се дава заплата на треньор с лиценз, който да стои „като кукла на конци".