Лечков пак ще иска военни имоти
Лечков пак ще иска военни имоти / Дарик Сливен

На среща с военния министър Аню Ангелов в четвъртък кметът на Сливен отново ще поиска собствеността върху неизползвани от министерството имоти да бъдат прехвърлени на общината. Става дума за военния стадион, който можел да бъде използван като спомагателно игрище за Европейското първенство по футбол за младежи през 2013 година. Общинският съвет отдавна делегира по процедура права на кмета да търси прехвърляне и на летище Бършен и 100 декара в планинската местност Абланово.

Ако общината получи летището край града, ще се търси предназначение и публично-частно партньорство, но не било изключено там да има писта за автомобили. „Летището никога не е било използвано от военните, а и НАТО явно няма интерес към него, така че ще настоявам да бъде определен неговия статут", каза Лечков.

Община Сливен бе първата, която получи военни имоти от 115 декара в чертите на града, където се помещаваше бившият парашутен полк при управлението на НДСВ, няколко по-малки помещения и сгради бяха прехвърлени още при първия син кмет Христин Петков.