Лечков иска оставката на Нона Караджова в понеделник
Лечков иска оставката на Нона Караджова в понеделник / netinfo

Аргументирано и с документи официално ще поискам оставката на министъра на околната среда и водите Нона Караджова в понеделник, заяви пред журналисти кметът на Сливен Йордан Лечков във втория ден от проведеното в Сливен заседание на Националното сдружение на общините в Република България.

Според Лечков Караджова не е поставена на поста за да коментира кой е сливенският кмет и да обяснява какъв гол е вкарал, а за да работи. Той още веднъж изтъкна, че община Сливен има голяма проектна готовност и вече е направила голяма част от подмяната на водопреносната и канализационна мрежа със собствени средства и от общинския заем и потвърди, че иска 20 % авансово средствата от държавното съфинансиране от проекта за водния цикъл на Сливен по Оперативна програма Околна среда.

До понеделник Лечков ще подготви писма, придружени с документи, подкрепящи искането за оставката. Писмата ще бъдат изпратени до премиера Бойко Борисов, Европейската комисия и шефката на дирекция „Национален фонд" в министерството на финансите Силвия Инджова.