Лечков: Готови сме да построим нова болница за белодробни болести
Лечков: Готови сме да построим нова болница за белодробни болести / netinfo

В сряда кметът Йордан Лечков ще се срещне с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов, за да обсъдят съдбата на сградата, където се помещава Белодробната болница в Сливен.

Преди това на среща с представители на Общински съвет – Сливен и областна управа ще се решава какви съвместни действия да бъдат предприети. „Болницата в сегашния си вид, въпреки че е паметник на културата, не може да бъде ремонтирана”, каза Лечков. Според него има два варианта за терена - на община Сливен да се предоставят всички 27 декара, като общината се ангажира да построи болница в единия край или на друго място; или земята да се раздели за нуждите на областна управа и на общината.

Специалистите трябва да решат къде е най-доброто място за новата белодробна болница – дали в центъра на града или извън него, каза още Лечков. Той съобщи още, че, ако се наложи, Общински съвет – Сливен може да се събере на извънредно заседание, за да гласува общината да започне процедура за придобиване на 100% дял от Тубболницата.