Квартали и села без ток
Квартали и села без ток / netinfo

Без ток, вследствие на снежната буря са кварталите „Сини камъни”, Вилна и Индустриална зони в Сливен, както и балканските села Бяла, Градско, Новачево, съобщи Снежана Кънева, секретар на Общинския съвет за сигурност и управление при кризи.

Аварийните екипи работят по отстраняването на повредите, но работата им е затруднена, заради силния вятър и снеговалежа, каза още Кънева.

Общо 7 села на територията на административна област Сливен са без захранване, съобщи говорителят на дружество EVN Bulgaria Крум Косев.

На територията на Областта работят в момента 9 аварийни групи, които са оборудвани с необходимата техника и материали. Създадена е организация и за допълнителен брой аварийни групи. В дружеството функционира и кризисен щаб за справяне със ситуацията, увериха оттам.

«Снегорините почистват балканските пътища, но има много снегонавявания и силен вятър и за това машините не могат да уширят пробивите в снега»,  каза дежурният в Областно пътно управление. Пътищата в планинската част са трудно проходими и там е забранено движението на товарни автомобили, а леките задължително трябва да бъдат с вериги.

От всички институции предупредиха да не се предприемат пътувания.