/ netinfo
Регионална кръгла маса по проект „ТВОЯТ ЧАС“ на Министерство на образованието и науката ще се проведе в Регионалното управление по образование в Сливен. На кръглата маса, която е под надслов „Моята идея, твоят час, нашето образование“, ще бъдат представени добри практики на училища от област Сливен за работа с деца с обучителни затруднения и дейности по интереси.

Като част от кръглата маса, във фоайето на РУО от 09:30 часа, ще бъде извършена демонстрация от ученици на сглобяване на роботи от комплект на играта Лего, както и представяне на електронни продукти, изработени в занятия по проекта. Събитието е организирано от Регионално управление на образованието.

Проектът „ТВОЯТ ЧАС“ е насочен към всички ученици от І до ХІІ клас, като целта е развитие на уменията им за учене, творческите и спортните им способности в различни тематични области, преодоляване на образователни дефицити и повишаване на мотивацията им за учене.

Дейностите се осъществяват по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, като бенефициент е Министерството на образованието и науката.