/ iStock/Getty Images
Серия от кражби бяха разкрити от криминалисти от ОДМВР-Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

При специализирана операция на 22 юни е задържан 18-годишен криминално проявен. Младежът е установен от криминалисти на РУ-Сливен след получен сигнал за извършен грабеж на мобилен телефон в сливенския квартал „Даме Груев“. Около 14,30 часа на 15 юни задържаният М.А., след като е използвал сила, е отнел мобилен телефон „Нuawei Р9“ от владението на 18-годишно момиче. След проведени издирвателни действия М.А. е установен и отведен в РУ-Сливен. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

Задържаха мъж за побой в Сливен

Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали извършител на взломна кражба броени часове след получаване на сигнала. Вчера е получено заявления за кражба от търговски обект в центъра на град Сливен. Неизвестен извършител е проникнал с взлом в магазин на ул.“Д.Добрович“ и е извършил кражба на пари и цигари.

МВР: Операциите срещу битовата престъпност дават резултат

След проведени незабавни издирвателни действия са задържани Р.Н. (25г.) и А.Х. (30г.) от град Сливен. Те са направили пълни самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.